vrijdag 30 november 2012

Handwerkcafé op reis: Harrogate, Engeland

Twisted Threads organiseert op verschillende plaatsen in Groot Brittannië de Knitting and Stichting Show. De show, die ook wordt gehouden in Londen en in Dublin, is voor velen een hoogtepunt in het handwerkjaar.
Jaarlijks bezoeken ruim 42.000 mensen de show in Harrogate, die wordt gehouden in het Harrogate International Centre, met daaraan vast de magnifieke Royal Hall. De Royal Hall is een theater met o.m. een prachtig plafond.

De Knitting en Stitching Show is natuurlijk een gelegenheid bij uitstek om te shoppen: het is er allemaal, wol, patchwork, kant, knoopjes, patronen, bijzondere borduurgarens, loepjes, enzovoort! Misschien belangrijker nog, is dat er ook tentoonstellingen zijn van bekende en minder bekende textielkunstenaars. Ook studenten van kunstacademies en universiteiten krijgen de kans zich daar te presenteren. Een daarvan was dit jaar Lorna Lannigan, afgestudeerd aan de Glasgow School of Art, die bezig was naaldkant te maken dat heel modern oogt. Gewoon op een stukje gordijnstof, niets bijzonders zei ze. Het deed een beetje aan dinosaurus-eieren denken.

De knitted miniature village is een wedstrijd uitgeschreven door Twisted Threads, de resultaten waren te bewonderen op de show. Een van de andere  bijzondere tentoonstellingen was de Stitchting Welcome to the Athletes of the World, van de Embroiderers Guild. Bijna 3000 geborduurde ansichtkaarten tonen het leven en de geschiedenis van meer dan 200 landen, allen betrokken bij de Olympische spelen.

De Royal Hall 10 minuten na de opening om 10 uur

Knitted miniature village


Lorna Lannigan


Welcome to Athletes of the world van de Embroiderers Guild

De Royal Hall gevuld met bezoeksters aan de show.
Even de voeten laten uit rusten, even een kopje thee of een sandwich

Ben je dan toch in Yorkshire, dan ga je natuurlijk ook de andere toeristische attracties bekijken, en overal zag je mensen die duidelijk ook voor de Knitting and Stitching Show waren gekomen: een vrouw die in de York Minster de gebrandschilderde ramen niet fotografeerde, maar alle knielkussens uitgebreid op de foto zette! Grote drukte in het Quilt Museum and Gallery in York...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten