zaterdag 17 maart 2012

leren handwerken

Vroeger was het simpel. Je leerde het op school. En vaak ook van je moeder of je oma. Helaas is er nu weinig tijd en aandacht voor textiele werkvormen op school.

Waar leer je tegenwoordig nog handwerken? Het modernste antwoord is natuurlijk: "van internet". Er staan talloze filmpjes op Youtube. Als je de zoekterm intypt met "tutorial" of "demo" kom je al gauw filmpjes tegen die tonen hoe je breit, haakt, een bepaalde borduursteek maakt. Zoeken met Engelse zoektermen vergroot aanmerkelijk de kans op resultaat.

Wie liever echt handwerkles krijgt, kan o.m. terecht bij de Vrouwen van Nu, Merklappenvereniging Merkwaardig, Needles for all, verschillende handwerkwinkels, onder meer InX-tenzo en bij Jessica Grimm. Heb je geen les nodig, moet je alleen even op weg geholpen worden, dan kom je gezellig meedoen in de het Handwerkcafé.

1 opmerking:

  1. je vergeet nog een hele belangrijke:
    http://www.digitalehandwerkjuf.nl/
    instructie dvd's met een schat aan informatie. Alles wordt in langzaam tempo voorgedaan, steek voor steek. deel 1 met twee dvd's is al een tijd uit en al aan de derde 'druk'. Deze behandelt allerlei borduurtechnieken.( het'versieren'van de stof) Twee volgende series komen eerdaags uit en gaan onder andere over het maken van de 'stof' zoals gebeurt in breien, haken, kantvormen e.d.

    Al met al zijn er tegenwoordig dus best veel plekken zowel thuis, op internet als op locatie waar je kunt leren handwerken. Erg leuk initiatief dat jullie het handwerkcafé zijn gestart!

    BeantwoordenVerwijderen