vrijdag 28 oktober 2011

Komende week: Hardanger in het Handwerkcafé

Komende week donderdagmiddag gaan in De Boog een aantal enthousiastelingen in een ander zaaltje zitten om samen de eerste stappen van het Hardanger borduren door te nemen. Het accent zal hierbij liggen op het leren lezen van Hardangerpatronen, en de eerste basis stappen van het Hardanger borduren.

Na deze eerste sessie kun je al gauw uit de voeten met deze mooie borduurtechniek. Bovendien zijn er in het Handwerkcafé altijd zoveel vrouwen met zo veel kennis, dat we elkaar altijd weer verder kunnen helpen als je er even niet uitkomt.
Wie alvast een patroon wil downloaden om mee te nemen naar het Handwerkcafé komende week, kijkt even hier:
Nordic Needle. Bij het Amerikaanse postorderbedrijf Nordic Needle vind je hier heel veel gratis patronen voor Hardanger. Bijzonder geschikt om mee te beginnen zijn "A Hardanger Bookmark" en "Hardanger with Crystals 4". Je moet hiervoor wat verder naar beneden op de pagina scrollen.

Gisteren ontdekte het Handwerkcafé nog een andere geweldige (Franstalige) site met heel veel links naar gratis Hardangerpatronen: une aiguille dans une botte de foin. Om hier te vinden wat er voor gezelligs staat, kijk je aan de rechterzijde van het blog, onder catégories staan daar  de links Tutos (instructies om iets te maken), Grilles gratuites (gratis patronen), liens pour apprende a faire de A-Z (links om dingen te leren maken van A-Z), liens vers grilles gratuites (links naar gratis patronen, waaronder dus ook veel Hardangerpatronen).

Ook bij de link van Victoria Sampler leer je veel over Hardanger. Kortom, genoeg om ons op regenachtige herfstdagen van de straat te houden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten