donderdag 28 april 2011

Agenda Handwerkcafé Waddinxveen

Voor de komende tijd staan er een aantal leuke workshops op het programma van het Handwerkcafé:
op 23 juni - tijdens een gewone middag van het café - is de workshop zakdoek etui borduren gepland. Dit etui is in een, hooguit twee middagen af en je hebt er alleen je eigen handwerkgereedschap voor nodig: het handwerkcafé verzorgt alle benodigde materialen. De workshop kost E 7,50. Natuurlijk betaal je nog wel je kopje thee of koffie. Je leert de hokjes steek en een simpele, maar heel expressieve manier om een bloemetje te borduren. De blaadjes zijn uitgevoerd in enkele kettingsteken. Verder komen aan bod de steelsteek, kruissteek en het Franse knoopje.
Voor deze workshop hoeft u geen borduurervaring te hebben.

Op 15 september, weer tijdens een gewoon café, staat de workshop open naaiwerk voor beginners op het programma. We maken kennis met het maken van simpele open zomen, en passen dit toe op een gastendoekje, dat we eventueel nog verder kunnen versieren met de eerder geleerde bloemetjes, of een wat moeilijker open zoompje. Je zult het gastendoekje niet afkrijgen tijdens de workshop. Kosten, inclusief twee strengen borduurzijde en het gastendoekje en een informatieblad, bedragen E 10,--
Ook nu betaal je gewoon je kopje thee of koffie apart. Deze workshop is geschikt voor mensen die nog niet eerder hebben geborduurd.

Voorbeeld van een geappliceerde quilt
Op een nader te bepalen datum in de herfst wordt er een workshop appliceren gegeven door Conny en Corry, die recent hun prachtige quilts meebrachten naar het café. Het is de bedoeling dat er een klein werkstuk wordt gemaakt, waarbij u het appliceren van vormen op een ondergrond leert. Bijzonderheden volgen nog. Handigheid met naald en draad is een pré.

Het komend seizoen worden er (bij voldoende belangstelling) in de Boog lessen Hardanger voor beginners gegeven. Natuurlijk in samenwerking met het Handwerkcafé Waddinxveen.
Deze lessen vinden plaats in de avond, opdat zoveel mogelijk vrouwen kunnen deelnemen. Ook hier is ernaar gestreefd de kosten zo laag mogelijk te houden. De cursus van 6 lessen van elk 1,5 uur, wordt gegeven op maandagavonden van 7.30 tot 9.00 uur, en kost 60 euro. Inclusief koffie/thee en koekje. Materialen (kosten ongeveer 20 Euro) worden apart afgerekend. De eerste lessen worden er kleine werkstukjes gemaakt, later kunt u ervoor kiezen het geleerde toe te passen in een wat groter werkstuk, bijvoorbeeld een kussenovertrek. Ook voor deze lessen hoeft u geen ervaring te hebben.
Eventueel kunt u uw eigen loep en/of lamp meenemen.
Voorbeelden Hardanger.
In de cursus kunnen andere werkstukken
worden behandeld.
Data van de cursus zijn: 5 september, 3 oktober, 7 november 9 januari, 6 februari en 
5 maart. 
Inschrijfgeld 20 euro; bij aanvang van de lessen dient nog 40 euro te worden voldaan. 

Voor alle workshops en de cursus Hardanger kunt u zich opgeven in het café, via mail: handwerkcafewaddinxveen@gmail.com of telefonisch: 06-18749712

Vandaag was het weer gezellig druk in het Handwerkcafé. De foto's vertellen hun eigen verhaal..
Geen opmerkingen:

Een reactie posten