vrijdag 7 januari 2011

Waddinxveen breit door: 100 mutsen!

Bij de laatste telling van 6 janurari waren er 100 mutsen; het is geweldig dat we met elkaar zoveel kunnen doen voor de sympathieke actie van Save the Children. En we breien nog even door!

Mutsjes kunnen in het handwerkcafé nog worden ingeleverd tot 27 januari. Is je mutsje net niet af voor die tijd: op bovenstaande site staat het adres waar je je mutsje nog tot 27 februari kunt opsturen.

Voor de workshop mailart, het maken van een geborduurde envelop, ook op de 27e, hebben we inmiddels 10 aanmeldingen. Wil je meedoen, geef je dan snel op via het café; per email: handwerkcafewaddinxveen@gmail.com; of per telefoon: 06-18749712.

Er waren ondanks gladheid en de voortdurende regen, gisteren 17 vrouwen. Het is zo leuk om elkaar te inspireren. We hebben weer heel mooie meegebrachte handwerken gezien. Zo was er ook een kleed, waarvan niemand precies was in welke techniek hij was gemaakt. We zijn nu allemaal heel nieuwsgierig hoe deze techniek heet:
Van sommige stukjes kun je zien dat er met de naald is geweven, heen en weer zoals bij sommige Hardangervullingen. De buitenrand is apart aan het kleed gemaakt

Naaldkant? Heel fijn haakwerk? Geen idee! 
Lia met Jip en Janneke borduurwerk

Een prachtig, voorjaarsachtig tafelkleed.

heel veel steekjes en heel veel geduld..
dit wordt een groot tafelkleed 
Italiaans linnen, Schwalm borduurwerk,
dit wordt een loper

Doorstoppen,
een priegelwerkje van Mieke 
Het kleed wordt goed bekeken. Ernaast een batisten doopjurk uit 1948

gehaakt babyjasje voor de oudste
kleindochter van Cora

1 opmerking:

  1. The tablecloth looks like bobbin lace to me, perhaps with some needle lace fillings?
    Thanks for the lovely comment you left on my blog, now I am enjoying looking at yours!

    BeantwoordenVerwijderen