maandag 22 november 2010

Kleedjes de kast uit!

Met de terugkeer van het bloemetjesbehang, de plastic kuipstoeltjes en de kleuren uit de jaren '70, doet het Handwerkcafé Waddinxveen nu ook mee met de retro trend. Wij roepen op om alle geborduurde kleedjes en kleden die zich bevinden in kasten, op rommelzolders en waar je verder nog zoiets verstopt, in ere te herstellen. 

Hoeveel herinneringen kleven er niet aan de charmante, met opvulwerk geborduurde tafellakens? Rozen, ranken, Brabants bont, paashaasjes en kerstmotieven als denneappels en kerstklokken..  Doorgestopte kleedjes van Beiers bont.
Hoevelen van ons zijn, jong, verliefd en handig met naald en draad niet begonnen aan een vrolijk geborduurd ontbijtlaken? En van hoeveel van ons is datzelfde laken afgemaakt door Oma? 

Daarom: doe mee met de actie kleedjes de kast uit en stuur een foto in van je eigen lieve, afzichtelijke, nieuwe, oude of nagenoeg versleten geborduurde tafelkleedje. Vertel ook vooral het verhaal dat er bij hoort.

Stuur ons ook een foto als je kleed nog niet af is en maak het een van je doelen voor 2011 om dat kleed af te maken! Kleedjes de kast uit! Kom je donderdag naar het handwerkcafé, neem dan je kleedje mee, gaan we met zijn allen “back to the fifties, sixties, seventies of misschien gewoon naar drie jaar geleden :-)
Kortom, leg weer eens een geborduurd kleedje op tafel, gezellig bij het zondagse ontbijtje.

Je kunt je mail richten aan: handwerkcafewaddinxveen@gmail.com   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten