dinsdag 18 augustus 2020

De nieuwe uitwisseling en inspiratie

Het valt iedereen zwaar, het geworstel met het virus duurt nu al 5 maanden. Gezien de rijzende cijfers voor Covid 19, en de persconferentie van de minister-president, hebben we zelfs de gezellige tuin-handwerkcafés moeten opschorten. Het is heel verleidelijk om elkaar in ons enthousiasme toch te dicht te naderen terwijl we bijpraten. Je kent elkaar in sommige gevallen al twaalf jaar of zelfs langer en dan mis je de kameraadschap en gezelligheid. Door deprimerende gedachten aan hoe lang we nog van alles niet kunnen doen, zou je zelfs je puf in het handwerken verliezen!

Omdat we nog steeds niet kunnen samen komen, moeten we blijven verzinnen hoe wij elkaar kunnen blijven inspireren. De uitwisselingen helpen daarbij, veel borduursters vinden er plezier in. De nieuwe aanmeldingen staan al op 13 deelnemers. Je hebt nog 12 dagen om te bedenken of je wilt meedoen, 1 september krijg je te horen voor wie je aan de slag gaat.

De terechte vraag "hoe groot" moet het rolletje zijn werd gesteld. Je mag het zelf bedenken, maar omdat  er draadjes in moeten passen, minimaal twee kleuren, dan zou ik zeggen niet kleiner dan een half A-4tje. En ook weer niet te groot, we willen dat het een aardigheidje blijft, dat je even tussendoor kunt maken. Dus, hoe lief bedoeld ook, maak het niet té groot of uitgebreid. Gewoon een leuk versierd lapje voor de buitenkant en een voering waaraan ringen zijn bevestigd om de draden aan vast te maken, en een lintje of knoopje voor de sluiting.

Dan de inspiratie.. van de vrouwen uit Waddinxveen (de meesten zonder Facebook), krijg ik af en toe foto's van hetgeen waar zij aan werken, of wat er net af is. Zo haakte Corry een slinger van driehoekige vlaggetjes, en maakte Cora haar 80 steken lap af. Ik zelf ben nog bezig met drie projecten, een witwerk dat als basis de English Whitework sampler heeft, een Hardanger lopertje voor mijn eettafel, en de kerst sok voor Hanna. Daar begint schot in te komen, dus die hoop ik nu snel af te hebben...

Trouwens, een waarschuwing is op zijn plaats: er ontbreken bij sommige exemplaren van het patroon van de English Whitework Sampler bladzijden waarop het hoofdpatroon - dus hoe de delen zich binnen de merklap bevinden - aan het pakje met instructies. Heb je toevallig een dergelijk patroon ontvangen, meld dit bij de winkel waar je het patroon kocht, dan kunnen zij je een nieuw, compleet patroon sturen.

Laat eens horen, waar ben JIJ mee bezig? En stuur dan gezellig een foto mee!

 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten