maandag 16 augustus 2021

De Stitch A Long begint op 1 september, reden voor een feestje!

Witwerk, maar in kleur uitgevoerd

De startdatum voor ons gezamenlijk project komt steeds dichterbij. Onze plannen ontwikkelen zich: zo maken we er een klein feestje van door onze vlaggetjeslijn op te hangen, Friese lekkernijen te presenteren (dank aan de thuisbakkers en mee-nemers!), houden we een klein workshopje waarbij we gebruik maken van een 'complementary pattern' een cadeau'tje van Yvette, om ons allerleerste kleine Friese werkje te borduren. 

Het patroontje voor de workshop is niet te koop, maar je kunt het vinden in de nieuwsbrief Handwerkboetiek, aan te vragen via de site: https://dehandwerkboetiek.nl/ . Dit uitgeprinte patroon neem je mee naar het Handwerkcafé. Onthoud dat dit een cadeau'tje van Yvette is en je dit niet vrijelijk mag delen of op internet mag zetten. Je neemt je eigen lapje en garen mee, alsmede je  andere borduurbenodigdheden zoals schaar, loepje, etc. Voor dit workshopje kun je je via mail opgeven. In verband met de afstand-regel kunnen we maar weinig extra mensen ontvangen. MAILEN dus als je mee wilt doen: handwerkcafewaddinxveen@gmail.com, anders loop je de kans dat er al teveel deelnemers zijn.

Ik laat je zien hoe je dit patroontje kunt afwerken tot een schaarhanger en help je uiteraard bij eventuele vragen over het borduren. Neem extra garen mee als je net als ik, er ook een kwastje en een lus aan wilt maken.

Cadeau'tje van Yvette Stanton
Angelique en ik zijn aan het voorwerken, dat wil zeggen dat we alle randjes geborduurd willen hebben voor we er in het café aan toe zijn, om eventuele vragen te kunnen beantwoorden. In de praktijk blijkt dat de eerste randjes vlot wegborduren. Daar hebben we geen twee weken per randje voor nodig. De laatste randen zijn wel wat bewerkelijker. Nu is het in de praktijk in ons café in de regel ook zo, dat iedereen op haar eigen tempo werkt. Laten we dus voorlopig aanhouden dat we tot en met rand 22 streven naar 1 rand per week. Daarna zien we wel. Dit is alleen van belang voor mensen die extra hulp nodig hebben, zo kunnen we zorgen uitleg te geven vanaf een bepaalde datum. Op 1 september zorg ik dat de Nederlandse vertaling van pag. 48 t/m 52 klaar is voor iedereen die het boek al heeft.

Ben je op 1 september aanwezig, dan kun je, als je wilt, zelf vragen stellen aan Yvette, want het plan is dat zij via video verbinding even aanwaait bij ons.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten