maandag 13 april 2015

zoom 30 blaadjes


Zoom 30 Blaadjes 
lastig
3 verschillende uitvoeringen van dezelfde zoom: bovenaan heel fijn met
een dunne draad geborduurd, de twee daaronder met een perlé

Voor deze zoom trek je 24 draden uit bij een stof van 12 draden per cm. Pas de hoogte aan aan de fijnheid van jouw stof. Bundel 2 draden, 2 draden diep met de open zoom steek. Doe hetzelfde aan de andere kant van de zoom. De blaadjes worden geborduurd over 10 bundels. In de zoom uit het voorbeeld (zie foto boven, de onderste zoom), werden de blaadjes op 3 bundels afstand van elkaar geborduurd. Tel uit hoe je uit gaat komen om eventueel de verdeling goed uit te laten komen; het staat vreemd als je uitkomt met een half blaadje aan de zijkant.Borduur nu als eerste een golvende lijn (wateroplosbare stift) van koraalsteken om elke bundel draden. Hecht opnieuw aan en slinger om de golvende rij koraalsteken tot je bent waar je het eerste blaadje wilt borduren. Borduur een gebogen lijn van 10 koraalsteken, naar buiten toe, zodat hij van de boog van de golvende lijn af komt te liggen. Je zult ongetwijfeld een keer een nieuwe draad moeten aanhechten, dit kan het beste aan de achterzijde van een blaadje.
De uitleg van de zoom is lastiger dan de uitvoering ervan. Kijk goed naar de foto’s.
Borduur 10 koraalsteken in een gebogen lijn
teruggaand omslingeren: je steekt dwars onder de bundel en dan OVER de draad tussen de twee bundels
hier gaat de draad OVER de paarse draad tussen de twee bundels en terug naar onder


Draai een rondje om de tweede bundel


dan onder bundel drie..
Steek daarna onder de tweede bundel vanaf rechts, en over de derde heen..


...ga dan tussen bundel 3 en 4 vanaf rechts onder de paarse draad door naar omhoog

steek nu naar rechts, over de tweede bundel en over de derde vanaf rechts, en terug naar de onderkant, door tussen bundel 3 en 4 naar beneden te steken


Je maakt zo twee lussen onder en twee lussen boven de gebogen lijn. Na het maken van de  vierde lus, steek je onder de paarse draad door , over de bundel links en dan begin je opnieuw met lussen maken. je borduurt zo verder tot je over 8 bundels in totaal 7 x 4 lussen hebt geborduurd..


De foto's bleken voor sommige borduursters niet genoeg, daarom kun je hier een video bekijken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten