vrijdag 17 november 2023

Feest in het Handwerkcafé


Op 13 november 2008 was de eerste bijeenkomst van het Handwerkcafé in buurthuis De Boog. Het café bestond dus 15 jaar toen er deze week een feestje werd gevierd op de nieuwe locatie aan de Zuidplaslaan. Maar dat was niet om het jubileum te vieren! De aanleiding was dat ik (Lilian), die ooit het café begon, besloten heb het reilen en zeilen van de groep over te dragen. 

Met veel enthousiasme heb ik wekelijkse bijeenkomsten opgezet en alles gedaan wat er achter de schermen moet en moest gebeuren.  Het gaf me energie om te merken hoe leuk mensen de workshops, het blog met de open zomen en de reticella projecten te volgen. 
Maar het leven staat niet stil.. sinds 2008 zijn er zo veel dingen veranderd in mijn leven (pensioen partner, kleinkinderen, mantelzorg, verhuizing, gezondheid), dat de verdeling van mijn beperkte energie heroverweging verdiende. Met zeer gemengde gevoelens heb ik daarom Tineke Steijn gevraagd het stokje van mij over te nemen, wat zij gelukkig graag doet; de Facebook groep wordt nu voornamelijk beheerd door Angelique Jansen.

Zo kan ik me met een gerust hart wat terug trekken uit het café; als ik nu kom, ben ik gewoon bezoeker :-).

Dat de groep het uitstekend zonder mij kan en zal redden bleek al wel uit de op stapel staande plannen voor workshopjes, en het feest dat zij mij afgelopen woensdag bereidden! 
De dames hadden een high tea met zoet en hartig lekkers ingericht, een grote tafel vol met allemaal werkjes gemaakt naar aanleiding van door mij gegeven workshopjes, een cadeau geregeld, en als klap op de vuurpijl overhandigden zij mij een slinger met daaraan allemaal gehandwerkte vlaggetjes. Geborduurd, gepatcht, met frivolité, met vrij borduurwerk, Hardanger, een in elkaar gepuzzeld geheel van gedeelde herinneringen, vlinders, bloemen, werkelijk te gek voor woorden! Ik was sprakeloos en uiteraard bijna in tranen. DANK JE WEL, allemaal! Het was geweldig!

(De slinger hangt, uiteraard, hij kwam prachtig gelegen voor mijn verjaardag)

De beelden spreken weer voor zich.
































Geen opmerkingen:

Een reactie posten