woensdag 8 december 2021

Christa en Gloria, de Friese kerstmuizen


Gelukkig hebben we een hobby die thuis te doen is. Want ons Handwerkcafé is helaas gesloten, maar onze kerst workhop is gelukkig wel virtueel te doen. Op je eigen tijd en veilig in je eigen huis!

De kerstmuis is een voorbeeld van Fries witwerk, dat sinds we het boek van Yvette Stanton over Fries witwerk, Frisian Whitework hebben, gelukkig voor iedereen te leren valt.

Het patroon van de muis bestaat uit twee downloads, die je via de onderstaande linken kunt vinden.  Het ene is voor de basis, getekend als stiksteken over twee weefseldraden. Het andere is de werkbeschrijving en de patroontekening voor het Friese witwerk, dat getekend is over een raster waarbij iedere lijn een weefseldraad voorstelt.

De gebruikte borduursteken zijn: platsteek, diagonale platsteek, vetergaatjes over 4 draden, vetergaatjes over 6 draden, wikkelsteek. Deze staan allemaal beschreven in het bovengenoemde boek, onder de namen satin stitch, diagonal satinstitch, four thread eyelet, 6 thread eyelet, en topwinder stitch.

Loop je vast, heb je vragen dan kun je die stellen via Facebook, email of whatsapp. Mijn telefoonnummer en mail adres  staan in de kop van ons blog. 

Christa, links, en Gloria, rechts.
Gloria borduurde ik met zilvergaren van Vaupel en Heilenbeck,
dat prettig borduurt.



Christa en Gloria maken zich klaar
voor hun feestelijke kerstdiner!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten