dinsdag 6 april 2021

sneeuw na pasen


 De wereld op zijn kop.. terwijl ik dit schrijf, vallen er vaste vlokken sneeuw naar beneden om te landen op de pas gepootte zomerplantjes. Het is 6 april, het weer doet wat het wil!

Lentekriebels zijn toch afhankelijk van het weer, en nu gaan de gedachten naar grote bekers warme chocolademelk! 

In het Handwerkcafé is het nog steeds extreem rustig, we kunnen niet bij elkaar komen -afgezien van kleine bezoekjes onderling- en we missen steeds meer de inspiratie die onze gezellige woensdagmiddagen ons gaf. 

Als je mij vraagt wat ik het meeste mis, dan staat op 1 het kunnen omhelzen van je kinderen & familie, en dan direct daarna het gemis van de musea. Hoe graag zou ik niet de tentoonstelling Haute Bordure bezoeken?

Enfin, jammeren helpt niet! Af en toe krijg ik een kiekje van iets moois, gemaakt door een deelneemster aan het Handwerkcafé. Het laatste kiekje van een cadeau'tje, dus dat kan ik niet delen. En verleden week zelfs een telefoontje met een hulpvraag over open zomen van iemand die ons kaartje bij Lidi had zien liggen. Dat zijn toch leuke dingen.

Eva's merklap, vol met verwijzingen
naar de familie en symbolen voor
liefde, moederliefde en hun woonplaats.

Intussen is de merklap, waar ik het in dit bericht over had, al weer af. Mijn andere grote werk, een witte lap met allerlei verschillende technieken, trekt me op dit moment niet zo. Daarom heb ik mijn stoprol maar weer even opgepakt. 

Heel leuk vond ik de uitdaging op de website Textile artist, waar je gratis 3 video workshops kunt volgen om eens iets anders te doen met textiel. Ik volgde de derde, over het maken van een 'merklap' van papier. Enorm inspirerend en ik ben meteen dezelfde middag aan de slag gegaan. mijn resultaat valt in het niet bij wat ik naderhand op de Facebook groep zag, maar ik had lol, zo in de weer met heel nieuwe ideeën en nieuw materiaal!

Mijn merklap van papier,
met 'cathedral windows'
en Venetiaans
naaldkant Een paar jaar geleden kreeg ik dit leuke boek voor mijn verjaardag. Tot nu toe nog geen project mee gemaakt, maar nu mijn kleindochter Hanna 16 maanden is en heel ondernemend, zijn deze clowntjes zo leuk om op een zomerjurkje te borduren. Ik heb ze net op een iets kleiner formaat uitgeprint, en neem ze met carbon over op het roze linnen. Mama Britta vond pittig zwart wel passen. Ik houd je op de hoogte van de vorderingen. 

Op Facebook laat Silvana Fontanelli regelmatig in tutorials zien hoe je iets doet, verleden week een heel handig filmpje over het onzichtbaar aan- en afhechten van je draadje, maar eerder ook hoe je een kanten randje langs een borduurwerkje kunt maken. Ik spreek maar 10 woorden Italiaans, maar je kunt de video's goed volgen. Dit is haar weblog. Jammer dt de video's alleen op FB te zien zijn, maar daar kan ik helaas niets aan veranderen.

Wat ben jij aan het maken? Deel het in een mail of op onze Facebookgroep Handwerkcafe Waddinxveen. Laten we elkaar blijven inspireren!

Fair Isle patroontjes
als stopwerk
doorstoppen werkt 
verslavend!Geen opmerkingen:

Een reactie posten