maandag 13 april 2020

Naaldenboekjes uitwisseling!

Er hebben zich al 16 mensen aangemeld voor een uitwisseling van naaldenboekjes. Wat leuk, zoveel enthousiasme.

Wil je ook meedoen? Opgeven kan tot en met  a.s. vrijdag 17 april, door middel van een mailtje aan het handwerkcafé: handwerkcafewaddinxveen@gmail.com. Zet er meteen je adres bij, dat scheelt werk.
Op zaterdag stuur ik iedereen haar/zijn partner.
Lilian's eigen (veelgebruikte en dus iets verfomfaaide)
naaldenboekjes. Bovenste is Hedebo, het Rudesyning, de
onderste is reticello.

De naaldenboekjes worden gepost op 15 mei. Je hebt dus een maand de tijd.

Omdat we midden in een akelige tijd zitten, merkte Angelique op: "iets waar je van opkikkert, vrolijk van wordt". En dat lijkt me een goed uitgangspunt.

Je mag met elke borduurtechniek aan de gang gaan, of zelfs patchworken, of wat je zelf maar verzint. Je werkstuk hoeft niet perfect te zijn, maar duidelijk is wel dat je er aandacht aan hebt besteed!

Op internet zie je onder #bewellandstitch veel mooie kleine patroontjes voorbij komen, Google het maar eens of kijk op Instagram of Facebook. Natuurlijk kun je ook willekeurige andere kleine (gratis) patroontjes gebruiken.

Kijk bijvoorbeeld eens op de lijst met links in de rechterkolom van dit blog. Vanwege alle tijd thuis heb ik de lijst met links opgeschoond, dus alle links zouden moten werken.
Heb je zelf een leuke site met freebees gevonden? Geef het door, dan publiceer ik de link.

Voor mensen met weinig ervaring: een naaldenboekje is iets waar je je naalden in opbergt. Vaak heeft het letterlijk de vorm van een boekje; kaft, blaadjes, soms met een sluiting. Je mag ook creatief zijn wat de vorm betreft. Dus rond, hart, vierkant, langwerpig, het mag allemaal. Vilt steekt heel prettig voor het binnen gedeelte. Soms zie je ook wel pagina's van borduurstof. Een heel apart voorbeeld zie je op de site van Marcella van Oost, Nuttig en Fraai

Veel plezier met het bedenken en borduren/patchen van je naaldenboekje. Aan het eind laat ik weer de resultaten zien op ons blog, net als met de mailarts. Dus stuur een foto van wat je ontvangt!


1 opmerking:

  1. Oooow dus het moet wel echt geborduurd zijn??? Ik dacht dat het niet uitmaakte welk materiaal je gebruikt? Spannend!

    BeantwoordenVerwijderen