Lachend zijn we het met elkaar eens: wat er in het Handwerkcafé wordt geborduurd, moet vaak de andere dag thuis worden uitgehaald. Want kwebbelen en tellen.. dat gaat slecht samen! Toch is het de moeite waard. Door elkaars werk te zien, te horen over wat een ander doet of van plan is, raken we telkens weer geïnspireerd.
Zo waren er gisteren twee 'nieuwe' dames die, nieuwsgierig geworden door onze berichten over Hitomezashi, een kijkje kwamen nemen. En een bezoekster uit Zweden, over op bezoek bij Mams en gezellig mee naar ons Handwerkcafé.
Geanimeerde gesprekken zijn het gevolg. De ene mevrouw vertelde over de vlaggetjes die ze maakt voor haar kleinzoon. Dat doe ik ook, maar zo te horen waren déze vlaggetjes van een heel andere orde. Ik zou ze graag eens in het echt bekijken, en sla het idee op om ooit later misschien.. Deze dames hadden al bij het Borduurblad de workshop Hitomezashi gedaan, en dus werden onze dames blij van hun meegebrachte rolletjes.
Venne katoen werd besproken.. zeer geschikt voor het Hitomezashi volgens Nan.. en er is zowaar iemand die het verkoopt in Den Haag, namelijk poppenhuiswinkel Minidoor. Zo leer je altijd wel weer wat in het café!
En dan waren Joke en Sigrid ook voor het eerst in ons café. Min of meer in 'functie' als redactie van het tijdschrift van Merkwaardig keek Joke goed naar alle lappen van het project Around the world in 80 stitches van Papillon, en maakte ijverig notities. In de balk van dit blog, rechtsboven staat de link naar de site van Hardanger.nl waar wekelijks een nieuw stuk van dit project uitgeborduurd te zien is.
Sprekend over bijzondere steken komt dan ook het boek van Sue Spargo aan bod, dat Joke graag gebruikt bij haar lessen borduren, niet goedkoop, maar zó handig: Creative stitching. Deze kende ik nog niet, terwijl ik toch 15 stekenboeken in 4 talen in de kast heb staan! (veel ervan uit tweedehandswinkels of zelfs gekregen).
Allemaal inspiratie!
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
BeantwoordenVerwijderen