maandag 18 april 2016

Jannie leert reticella, blok 15

Blok 15, je weet hoe het werkt: downloaden vanaf Dropbox!

Leuk hè, zo'n dienblad met allerlei geborduurde kleinigheidjes? We zien hier de twee naaldenboekjes in reticella techniek, een schaar etui met bijbehorend schaarhangertje dat Mathilda ontwierp ter gelegenheid van het Open Zomen Festival (nog steeds te downloaden via deze en  deze link), een naaldenboekje in Hedebo borduurwerk, en een meetlint met een Hardanger motiefje.

We hadden de afwerk randjes voor
 de naaldenboekjes beloofd. Je werkt voor de boogjes aan het witte naaldenboekje als volgt: Sla een klein randje van het lapje om en borduur festonsteken. Omdat ik zelf Hedebo gewend ben, waren het bij mij knoopsgatsteken. Kijk in de link naar kopje 3b.
Dan kijk je in bovenstaand document bij kopje 12b, en volg de beschrijving vanaf punt K. Vind je dit alles lastig te volgen, kom dan gewoon een keer naar het Handwerkcafé, we doen het met plezier even voor. Mooie regelmatige boogjes krijg je als je de boogjes legt om een Hedebo pin, of gewoon een potlood. Na de eerste twee knoopsgatsteken kun je het potlood er weer uit halen..

2 opmerkingen: