donderdag 2 augustus 2012

Knuffelboom Floriade en die-hards..

De Floriade en die hards hebben niet per sé iets met elkaar te maken. 

De die-hards waren er. De Floriade met de knuffelboom daar werd besproken.. 

Ziehier onze die-hards: Anne komt al weken toch naar het café met haar rechterhand in groen gips na een operatie aan haar hand.. nu is daar ook Lia, met haar linkerpols in rood gips.. Je laat een kleinigheid als gips je er toch zeker niet van weerhouden om naar het Handwerkcafé te komen?? :-)Vandaag in het Handwerkcafé kwam de knuffelboom van de Floriade ter sprake. Een duidelijk geval van "wildbreien". Wie het filmpje bekijkt vraagt zich af of de breisters ook zo wild zijn? Het toont in ieder geval aan dat wie jong van hart en geest is, mee kan doen met de rage van wildbreien!Naar aanleiding van ons gesprek vertelde Corry dat zij al in 2010 meedeed om een boom met breiwerk in te pakken:
"In de nieuwsbrief van de Hortus Botanicus in Leiden van januari 2010 stond een oproep. Een kunstenares wilde een boom inbreien. Zij zocht daarom breisters. Op 23 januari stonden er zakjes wol met een werktekening klaar in het restaurant. Ik had een zakje met oranje wol en moest een lapje van 40 cm bij 40 cm breien. In een mum van tijd had ieder zakje een breister. Uiterlijk 6 maart moesten alle lapjes ingeleverd zijn en kon de kunstenares aan de slag. Zie het resultaat op de foto's.Er zijn ook nog bloemen gehaakt en rondom de boom geplaatst. In het voorjaar toen de bladeren weer aan de boom kwamen is de boom weer uitgepakt."
Corry stuurt onderstaande foto's mee.
Onze eigen super amigurumi haakster Anne was ook weer druk bezig geweest. Haar nieuwste creatie, een gehaakte taartpunt was al weer weggegeven. Aan een nieuwe werd druk gewerkt. Hier de foto van de taartpunt. Je zou er trek van krijgen! Verder waren er natuurlijk weer allerlei leuke en mooie dingen te zien.. Ondanks vakantie en mooi weer waren er opnieuw twee nieuwe deelneemsters.


Naaldenboekjes van Lia met mandala

Zwartwerk van Mieke

Wat een beauty, Mieke!

Gezellig druk 


mini gehaakte vlinders en lieve heersbeestjes..
een mobile in wording van Jos


Amish tafereeltje van At
De Boog doet helaas ook mee met ander actueel nieuws. In de komende week zal de gemeente asbest laten verwijderen uit de plafonds van De Boog. Er is ons verzekerd dat het volgende week donderdag weer helemaal klaar zal zijn. Houd voor het laatste nieuws (een mens weet maar nooit!) de website van het café scherp in de gaten of bel even voor je in de auto stapt of op de fiets klimt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten