woensdag 7 maart 2012

Links staan rechts

foto van threadsandpatchesblogspot.com
Voor gevorderden op de computer is bovenstaande zin natuurlijk volledig duidelijk. Een link is de verwijzing naar een plek op het internet. De verwijzing is onderstreept, en dat betekent dat je er met de muis op kunt klikken en dan kom je direct op de bedoelde website. En "onze" links staan rechts. In een kolom. Wat er maar aan leuks op handwerkgebied voorbij komt, krijgt daar een plekje, zodat je de link makkelijk terug kunt vinden en niet eerst alle oude berichtjes terug hoeft te bladeren om de verwijzing te vinden.

Vandaag een link naar een site waar je heel makkelijk allerlei ruitjes papier kunt downloaden om zelf uit te printen. Denk daarbij aan gewone ruitjes, handig om een naam of patroontje uit te tekenen, maar ook cirkels, driehoeken, zeshoeken, en achthoeken. In de quiltwereld staan deze bekend als hexagon en octagon, en dan gaat er waarschijnlijk een lampje branden bij die quilters onder ons die weleens verlegen zitten om die vormen in een bepaalde grootte?!
Het ruitjespapier vind je hier. En dus ook in de lijst met links. Overigens is het uittekenen van tekst eigenlijk niet meer nodig als je deze site eenmaal gevonden hebt. Klik onderaan de pagina op "hulpjes" en daarna op "tekst op telpatroon" en je kunt kiezen uit verschillende lettertypes om je tekst in patroon om te zetten door eenvoudig weg te typen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten