woensdag 29 maart 2017

snoepwinkel Meet & Make in Leiden

Soms, eigenlijk hoe vaker hoe beter :-), kom je in een heerlijke winkel. Zo ééntje waar de ideeën plots in je opborrelen, alleen al door de presentatie van de koopwaar. Verleden week speelden wij toeristje in eigen land toen wij logés Leiden lieten zien. Niet geheel toevallig stond op de to-do lijst ook Meet & Make, want mijn vriendin is fervent breister.


Och, wat een snoepwinkel! Het eerste wat opvalt als je binnenkomt, is de wand met wolletjes. Niet op soort of dikte gesorteerd, maar op kleur. Heel dikke garens, tot de heel dunne, luchtige waarmee je van die mooie kanten sjaals breit.


Aparte quiltstofjes en een ietsepietsie borduurspullen. Mooie borduurgarens o.a. van au ver a soie. Achter in de winkel een grote tafel, waar les werd gegeven in borduren.. je zou zó aanschuiven.

Een leuke tip van docente Joke: gebruik bij grote borduurwerken speciale clipjes, een soort mini knijpertjes, om je stof in bedwang te houden.  Deze clips  worden gebruikt door quiltsters. En zo krijg je 'kruisbestuiving' als er meer disciplines in 1 winkel zijn verenigd.




maandag 6 maart 2017

Gratis voorjaarsworkshop

De stof en de borduurgarens zitten in het pakket.
Zelf aanschaffen: karton, een vlies fiberfill , koordje, kopspelden en lintjes
Stof wordt op maat gesneden

heel veel draadjes op kaarten zetten..

Ik ben druk met de voorbereidingen voor de workshop van a.s. woensdag. We maken een leuke pinkeep. Dit decoratieve borduurwerkje was oorspronkelijk bedoeld om spelden in te steken en zo te bewaren, maar eigenlijk is hij gewoon heel leuk om ergens neer te zetten.

De workshop is zoals altijd in ons handwerkcafé weer geheel gratis. Voor het materiaal betaal je wel, namelijk €2,-- die in zijn geheel ten goede komt aan de voedselbank Waddinxveen, Care for Family We maken 20 materiaal pakketjes, inclusief het patroon, en hebben 16 gegadigden. Dus! Heb je woensdagmiddag nog geen plannen? Schuif gezellig aan in ons café en doe mee! Geef je wel even op voor het geval dat het storm loopt:-)
tel. 06-18749712 of mail handwerkcafewaddinxveen@gmail.com

zaterdag 4 maart 2017

Een heel nieuw handwerkjaar II

Het begon al goed, dat nieuwe handwerkjaar, maar niet heus. Trouwe bezoekers van ons blog hebben het wel gemerkt: er werd de afgelopen twee maanden niet geblogd. Natuurlijk is het Handwerkcafé niet opgehouden te bestaan. Natuurlijk borduren we lekker verder aan onze verschillende tapisserie-projecten.

Soms dwingen persoonlijke omstandigheden een vrouw er weleens toe om de boel de boel te laten en zich te concentreren op wat het belangrijkst is. In dit geval was het de gezondheid van mijn beide hoogbejaarde ouders. En daarna een heerlijke vakantie. Enfin, we zijn er weer. En gehandwerkt wordt er in het café, en thuis!

Lia maakte dit prachtige ontwerp met Jip en Janneke
Zij kreeg veel bijval 

Deze loper komt uit Cuba, waar
in de buurt van Trinidad veel aan open naaiwerk
wordt gedaan.

Lilian naaide een zeemeerminnen kostuum

en ook maar even een speelgrondje voor auto's