maandag 18 april 2016

Jannie leert reticella: link in bericht werkt niet

Blijkbaar heeft de Anna de informatie op het web verplaatst, de informatie bedoeld in ons bericht van vanmorgen, kun je nu vinden door Hier te klikken en dan het Hedebo cursus deel 1 te downloaden. Excuses voor het ongemak!

Jannie leert reticella, blok 15

Blok 15, je weet hoe het werkt: downloaden vanaf Dropbox!

Leuk hè, zo'n dienblad met allerlei geborduurde kleinigheidjes? We zien hier de twee naaldenboekjes in reticella techniek, een schaar etui met bijbehorend schaarhangertje dat Mathilda ontwierp ter gelegenheid van het Open Zomen Festival (nog steeds te downloaden via deze en  deze link), een naaldenboekje in Hedebo borduurwerk, en een meetlint met een Hardanger motiefje.

We hadden de afwerk randjes voor
 de naaldenboekjes beloofd. Je werkt voor de boogjes aan het witte naaldenboekje als volgt: Sla een klein randje van het lapje om en borduur festonsteken. Omdat ik zelf Hedebo gewend ben, waren het bij mij knoopsgatsteken. Kijk in de link naar kopje 3b.
Dan kijk je in bovenstaand document bij kopje 12b, en volg de beschrijving vanaf punt K. Vind je dit alles lastig te volgen, kom dan gewoon een keer naar het Handwerkcafé, we doen het met plezier even voor. Mooie regelmatige boogjes krijg je als je de boogjes legt om een Hedebo pin, of gewoon een potlood. Na de eerste twee knoopsgatsteken kun je het potlood er weer uit halen..

maandag 4 april 2016

Janie leert reticella, blok 14



Blok 14 vind je weer op dropbox, onder deze link.


Zou je het al aandurven om een dergelijk naaldenboekje te maken? Een venster met negen hokjes, in plaats van 4? Ook met een 4 venster kun je leuke naaldenboekjes maken.

Nog nooit een naaldenboekje gemaakt? Het is heel eenvoudig eigenlijk.
Wie voordelig uit wil zijn voor de binnenkant, houdt rekening met de maat van de doorgeknipte lapjes vilt die je overal kunt kopen.Het mauve naaldenboekje is 10 x 12 cm. breed, zodat er uit 1 lapje vilt, twee dubbele pagina's kunnen worden gesneden. Ik heb het over snijden, omdat ik voor het 'knippen' van vilt het liefst met een rolmes voor quilt werk. Zo krijg je een kaarsrechte zijkant. Ik heb 1 strook van 10 x 24 cm gebruikt om het boekje te voeren, en twee dubbele pagina's om de naalden in te steken. Ik had dus twee lapjes vilt nodig en hield 1 lange strook over.

Voor het kleinere, witte naaldenboekje heb ik binnenin maar twee pagina's genomen. De afmeting is 7,5 x 8,5 cm.

De mooie afwerkrandjes behandelen we in een apart bericht. Wordt vervolgd...