zondag 22 december 2013

Fijne feestdagen en een gelukkig en creatief 2014!
Foto van  http://www.etsy.com/transaction/7404481
Het Handwerkcafé is woensdag 8 januari weer open! 


Kerst in het Handwerkcafé

Heerlijke hapjes, van chocolade en cake tot saucijzenbroodjes, waren meegebracht door de deelneemsters aan de kerst high tea. Eerst werd er nog tot drie uur gehandwerkt, daarna werd alles opgeruimd en kwam het eten tevoorschijn Hazelnootcake, citroen cake, wraps met zalm, mini gebakjes, rondjes chic belegd brood, kerstkransjes, pannenkoekjes, roomkaas... Er was te veel om op te noemen. Het smaakte allemaal heerlijk. Aan het eind van de middag kon het Handwerkcafé drie heel grote dozen met boodschappen naar Care for Family brengen. Daar was men heel blij met de gulle gaven.

Dan was er vrijdag op de Regenboogschool een creatieve middag, waarbij alle kinderen van de school aan de gang gingen met vilt. De kleintjes maakten een Kerst sok, de grotere kinderen maakten een kerstman als handpop. Leerkrachten, ouders én vrouwen van het handwerkcafé hebben de nodige instructie en hulp gegeven en wat kwamen de kinderen tot een leuk resultaat.

woensdag 18 december 2013

Gratis patronen voor simpele vilt figuren

Surfen op het internet levert soms zulke leuke ideeën op! Vandaag gezien bij Vilt en zo, bij de gratis patronen,  kaboutertjes van vilt. Een beetje in de stijl van de vilt kerstmannen van Lyda en Tineke, de gratis patronen vind je door op de link aan de linkerkant te klikken.

maandag 16 december 2013

Randje per week project

Foto vanaf de website randje per week blogspot.nl

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in het komende jaar? Mathilda vond dit project op internet. Heb je al gehoord van het 'randje per week' project? De dames stellen voor om het op een stuk linnenband te borduren, maar wat dacht je van blokken voor in een quilt?


woensdag 4 december 2013

maandag 2 december 2013

Handige handjes gezocht


Deelneemsters aan het Handwerkcafé zijn voor het merendeel 50+. Alle leeftijden zijn uiteraard welkom en de vlag gaat bijna uit als er nieuwe deelneemsters komen die beduidend jonger zijn; de jongere generatie heeft weer een heel nieuwe en verrassende kijk op handwerken. We willen onze leuke hobby zo graag delen en ook de kunst van het handwerken doorgeven. 

De generatie vrouwen die momenteel deelneemt aan het Handwerkcafé heeft nog handwerkles gekregen op de lagere school. Nu heeft de jeugd de luxe van een vakleerkracht niet. Het handwerkonderwijs is al jaren uit de basisschool verdwenen. Jammer. Kinderen missen zo een kans om een basis te leggen voor een leuke ontspannende hobby. De laatste tijd  is handwerken weer hip. Overal zijn leuke, frisse boeken te koop met brei, haak en borduurvoorbeelden. Toch is het lastig de basis vaardigheden uit een boek aan te leren en dat is waar de handige handjes uit het Handwerkcafé te pas komen. De leerkrachten van de Regenboogschool maken heel graag gebruik van onze kennis en ons enthousiasme om textiele werkvormen in een modern jasje in de lessen te integreren. Voor de komende periode zoeken we dus binnen ons café, maar ook daarbuiten- bij mensen die nog niet eerder het café bezochten- naar vrouwen die hun handige handjes willen inzetten om te helpen bij de handwerklessen.Voor 20 december staat 's middags tussen 1.15 en 15.00 uur op beide locaties voor groep 4 tot en met 8 een project met vilt op het programma. Hulpouders, leerkrachten en onze vrijwilligers gaan met de kinderen leuke kerstprojecten maken.  Hoe meer hulp er is, hoe beter, want draad in de naald steken of een vormpje uit vilt knippen is nog best lastig als je het nog nooit hebt gedaan. Vind je het leuk om op 20 december  's middags hieraan mee te helpen? Geef je op: handwerkcafewaddinxveen@gmail.com of bel 06-18749712In januari gaat groep 4 van de Catslaan op donderdagmiddag tussen 2 en 3 ook aan de slag met vilt en eventueel met hooked zpaghetti. De data waarvoor we handige handjes zoeken zijn 9, 16, 23 en 30 januari. Enthousiasme is belangrijker dan grote kennis van handwerken. Kun je geen vier middagen maar wil je wel graag één keer helpen? Geen enkel probleem, ook met een middag hulp zijn de juf en leerlingen heel blij. Ook hiervoor aanmelden bij handwerkcaféwaddinxveen@gmail.com of 06-18749712.Laten we er met elkaar iets leuks van maken en kinderen het plezier in onze hobby doorgeven!