woensdag 28 augustus 2013

21 augustus

Voor het hapjesbuffet hadden we nog een gewone bijeenkomst van het handwerkcafé. En zoals altijd, waren er weer mooie dingen te zien. Geen wonder dat we altijd weer geïnspireerd raken door de handwerken die we zien.
Hier zie je v.l.n.r. een kerstmerklap in de maak, twee pannenlappen gehaakt uit de Anna, en een werkstuk met applicaties. De bewondering van Corry en Jannie is duidelijk te zien!

donderdag 22 augustus 2013

Zonnig hapjesbuffet

Dankzij het mooie weer kon het hapjesbuffet buiten worden gehouden! Dat droeg zeker bij aan de gezellige, onbezorgde sfeer.
De foto's werden genomen door Lenie.
Wat een heerlijk eten had iedereen gemaakt en meegebracht. Wat wat een prachtig boeket brachten jullie mee.

vrijdag 9 augustus 2013

Handwerkcafé op reis: Kroatië

poppen in klederdracht
Aan de kust van Kroatië, tegenover het eiland Krk, ligt het plaatsje Novi Vinodolski. Dat was de vakantiebestemming van een van de leden van het handwerkcafé dit voorjaar.
Kroatië  heeft een rijk verleden op het gebied van handwerken, en zelfs in het kleine museum van Novi Vinodolski was daarvan het een en ander terug te vinden. De foto's laten de klederdracht van de streek zien, en details van het handwerk dat daarin voorkwam.

Detail zoom van een rok gemaakt van leer 
Deze jurk is van bont gemaakt

detail mouw, er is een open zoom gemaakt, en ook is er een kantje ingezet

smockwerk aan de hals van een vrouwen hemd



gehaakt kant langs bloes

Ingezet gehaakt kant in een 'zakdoek'

hoofddeksel

 ceintuur, geweven voor zover te zien


Fijne gebreide katoenen kousen
Kroatië is beroemd om zijn kant. Met name het eiland Pag, waar men prachtig naaldkant vervaardigt. In Hvar maakt men kant van de vezels van de plant aloë.
Een echte handwerkster komt natuurlijk niet met lege handen thuis van een vakantie. Er is altijd wel iets te vinden op textielgebied dat mooi, leuk en/of goedkoop was. In dit geval sprongen er zomaar kleurige bolletjes koordzijde in haar tas :-)