zaterdag 26 januari 2013

Ook thuis hard gewerkt!

Kijk eens wat een beauty Mathilda er van heeft gemaakt, zij mailde deze foto van haar etui door:




Wat heb je hard gewerkt, Mathilda, en wat is hij MOOI geworden!

donderdag 24 januari 2013

Hard werken bij workshop!

Patroon: Emie Bishop
Niet alleen voor de bezoekers was het hard werken tijdens de workshop; ook wie les geeft spant zich behoorlijk in! Wat was het leuk om twee meisjes spontaan bij het Handwerkcafé te betrekken. Alle bezoeksters kregen een twinkeling in hun ogen en lieten merken dat zij in de toekomst van het Handwerkcafé meer van dergelijke bezoekjes zouden toejuichen. Dat is dan weer een voordeel van de woensdagmiddag :-)
Door druk lesgeven niet toegekomen aan foto's maken, moeten we het vandaag doen met foto's van 9 januari. 

Waar je ook een foto van tegoed houdt, is het werkstuk van de workshop die Lenie geeft op 13 februari in de Handwerkinlooop in het Anne Frank Centrum, Jan van Bijnenpad 3, van 9.30 tot 11.30 uur. Lenie laat zien hoe je met paper-piecing een quiltblokje maakt dat een huisje voorstelt. Opgeven en inlichtingen: 06-15447205
Bewondering voor Jannie's prachtige werkstuk

Een combinatie van Hardanger en kruissteek,
met her en der nog wat bijzondere steken toegevoegd.
Een paar doodgewone sokken,
uniek door een verf fout van fabrikant Phildar
   



Ook Hardanger borduurwerk, gemaakt door Cora. 

Na anderhalf jaar toch nog afgemaakt.
Wat een volhouder!

maandag 14 januari 2013

Workshop staafknoop borduren

Dit lieve boeketje bestaat
voornamelijk uit staafknoopjes
Deze fantasiebloem bestaat ook uit staafknopen


De zonnebloemen zijn heel geschikt om
staafknopen te leren borduren 
Het etui geopend

In plaats van een etui, kun je er ook
een soort 'kerstbal' van maken
Klinkt saai, staafknoop borduren? Het project dat we gaan maken met onze eerste staafknopen is dat echter niet. Als de eerste staafknopen een beetje gelukt zijn, kun je al gauw beginnen met het borduren van een paar vrolijke zonnebloemen.  Het boeketje rozen lijkt zo ingewikkeld, maar is echt niet heel moeilijk om te borduren.
Tijdens de workshop staafknoop borduren laten we je zien hoe de staafknoop wordt geborduurd, je krijgt via de mail je instructies, zodat je het thuis nog even kunt nalezen en natuurlijk vertellen we ook hoe je het etui of de kerstbal in elkaar zet.

Heb je al deksels van yoghurt potjes en boterkuipjes gespaard? Lukt het niet er voldoende te hebben? Geen nood.  De kopieerwinkel heeft vast wel plastic voorkantjes voor drukwerk die te gebruiken zijn. In hobby winkels en quiltwinkels verkopen ze ook dun plastic dat geschikt is. 

Opgeven voor deze leuke workshop is het handigst, omdat je dan de instructies per mail krijgt toegestuurd en we voldoende materialen bij ons hebben tijdens de workshop. 
Even mailen naar: handwerkcafewaddinxveen apestaartje gmail.com (zonder spaties en met het symbool @)