maandag 30 juli 2012

Even buurten bij

bron: Hart van Holland
Hart van Holland besteedde aandacht aan het Handwerkcafé in de betrekkelijk nieuwe rubriek "Even buurten bij".  Silvia Markus heeft knap twee uur snel praten weten in te dikken tot een bondig maar compleet verhaal. Wie het artikel lezen wil, klikt erop, het opent dan groter.

vrijdag 27 juli 2012

Ook met mooi weer kun je handwerken

Dat blijkt wel uit de foto's van 20 juli. Het café trok maar liefst 24 volwassenen en er waren 3 meisjes.
Sommige mensen zijn speciaal gekomen vanwege het haken dat we deze zomer in de schijnwerpers hebben staan. Ook van de vaste bezoeksters zijn er die afgelopen week hun eerste stappen op haakgebied hebben gezet. Leren haken gaat ook best vlug!

Volle bak

Haakles


Wil haalde dit patroon (gratis) van de
website van Drops

Betty was in Zweden en nam
wolborduurwerk mee als souvenir

Is hij niet prachtig, deze speld?
Binnenkort meer over Zweeds handwerk op dit blog!

Anne is onze super-amigurumi-haakster!

Anja was jarig en werd thuis met veel
handwerk cadeautjes  verwend




donderdag 12 juli 2012

Mutsjes Haken?!

Zijn we het al zat om mutsjes te breien? Misschien is deze link dan iets voor je? Je vindt er foto's van gehaakte mutsjes en een link naar de (Engelse) beschrijving ervan. Wie wil er nu niet zo'n schattig Minnie of Mickey Mouse mutsje dragen?

De site Tipnut, waar deze verzameling links naar mutsjes staat, is overigens ook geweldig voor allerlei andere tips, er staan veel gratis patronen voor haken, breien, borduren, en andere creatieve uitspattingen op. Je kunt je eventueel abonneren op een wekelijkse nieuwsbrief met daarin de nieuwste tips.
foto en beschrijving: repeatcrafterme.com
Een Engels haakpatroon volgen is niet zo moeilijk als je de haaktermen maar kent. Hier een lijstje met de meest voorkomende termen:

US/Amerikaans
UK /Engels
NL
chain
chain
ketting
double crochet (dc)
treble crochet (tr)
stokje
half double crochet
(hdc)
half treble crochet (htr)
half stokje
single crochet (sc)
double crochet (dc)
vaste
slipstich (sl.st)
single crochet (sc)
or slip stich
losse
triple crochet (trc)
double treble crochet (dtr)
dubbel stokje


donderdag 5 juli 2012

Trendsetter Lia

Een paar jaar geleden haakte Lia deze leuke valletjes. Ze schrijft nu:
"Hier een foto van mijn gehaakt keukengordijn.
Ben ik nu een trendsetter?"
Volgens ons wel, Lia, de bent de eerste die weer gehaakte gordijntjes heeft :-)


   



maandag 2 juli 2012

Haken in het Handwerkcafé


Wat hebben we, opgeteld, veel haakboeken! Bijna iedereen had donderdag wel iets gehaakts, of een haakboek bij zich. Jos nam kleurige gehaakte bloemen in 3-D mee, een techniek die ook wel Iers haken wordt genoemd, en Wil had een prachtige witte katoenen tas meegebracht. De tas was gevoerd met roze katoen, zo fijntjes. Lyda had een turquooise gehaakte tas mee, ook al met van die leuke bloemen.

Wat is haken eigenlijk leuk! Je begrijpt niet dat het decennia "uit" is geweest. Groot was de herkenning bij de boekjes van Durable katoen: "oooh, van die gordijntjes heb ik meters gehaakt!"    

Het Handwerkcafé is er klaar voor; de vakantie kan beginnen. Met een haaknaald en wat garen hoeft niemand zich meer te vervelen :-) We hebben zelfs een haakdiploma klaar liggen voor iedereen die bij ons leert haken.

Met dank aan Carola, van 'grote zus' Handwerkcafé Zwolle, die haarfijn wist te vertellen hoe zij de foto's op hun plek krijgt op haar blog!