zondag 29 april 2012

Handwerkcafé breit voor stichting Darsilami.


Stichting Darsilami is een ondersteunigsproject voor het dorp Darsilami  en omgeving in Gambia.  Via  Miranda van de Wijngaard, actief voor Darsilami, werden de vrouwen van Handwerkcafé Waddinxveen gevraagd mutsjes te breien voor de kinderen uit het dorp.
Gezien het succes van een eerdere, soortgelijke actie, durfde Miranda wel te vragen of elke handwerkster tenminste één kindermutjse wilde breien. Dit gaat vast luken, want het eerste mutsje was diezelfde middag al af. Wie ook wil breien voor Darsilami kan in het Handwerkcafé Waddinxveen, elke donderdagmiddag tussen 13.15 en 16.00 uur geopend in buurthuis De Boog, Huygenslaan 2, een patroon komen halen, of gezellig aanschuiven. Voorlopig hebben we nog genoeg gedoneerde wol en breinaalden op voorraad.  Mutsjes kunnen daar tot 1 oktober worden afgeleverd.
Miranda kijkt toe hoe met gedoneerde wol meteen gebreid wordt



Er waren weer needlerolls afgemaakt.
Deze twee zijn van Anne


breiles voor Emmy



Met zoveel breisters moet het toch lukken om heel Darsilami van mutsen te voorzien?!


dinsdag 10 april 2012

Workshop een succes

De workshop was een groot succes, en een week later zijn de eerste spelden rolletjes al af. Na de workshop is een geborduurd voorbeeld van het patroon, samen met een boeket aangeboden aan de gulle geefster van de mooie zeegroene stof. Zij schreef ons het volgende:
"Hallo allemaal,

Hier een foto van de mooie bloemen met borduurwerkje, het ligt te pronken.
Ook van de bloemen genieten we erg, heel veel dank aan een ieder van het
handwerk café.
Nog veel handwerk plezier!!!

Hartelijke groet van Gonnie Cammeraat"