maandag 27 februari 2012

doorstoppen voor beginners





Voor de workshop mochten we gebruik maken van de extra ruimte, wat erg fijn was, want het leren doorstoppen vergt veel van je concentratie. Het was bij uitzondering dan ook doodstil bij de les die Mieke gaf.. je kon een speld horen vallen. In de andere ruimte werd naar hartelust gepraat en vooral veel gelachen, want daar hoefde het niet stil te zijn. Jos had in de afgelopen week een heel leuke speld a la Blij gemaakt. Cora had van een freebie van de Victoria Sampler een prachtige boekenlegger gemaakt, er was een mailart af.. kortom, het was weer heel gezellig en inspirerend!

Wie nog meer inspiratie zoekt, kijkt even op de nieuwe link in de rechterkolom, Thistle threads. Daar vind je na wat rondklikken heel veel steken voorgedaan en ander leuks..

vrijdag 17 februari 2012

vrij, blij, en niet bang!

creaties van ik maak blij
"Ook al is het een oude trui met een enorme vlek, je durft daar toch niet zo maar een lapje uit te knippen." Hetzelfde commentaar uit verschillende monden.
Elly deed met verve voor hoe makkelijk dat eenmaal is, als je niet bang meer bent dat iets mislukt. "Mislukken bestaat niet, en een patroon heb je helemaal niet nodig. Een achterpand van een trui is altijd groot genoeg voor de omtrek van je hoofd", demonstreert ze. 
Babytruitjes, voor een kwartje gekocht op rommelmarkten, zijn onherkenbaar na een metamorfose in muts met bijbehorende polswarmers. Mutsen hebben alle kleuren van de regenboog en worden gemaakt van gedoneerd materiaal. De creativiteit spat van Elly's ontwerpen af, en het kleurgebruik is vrolijk. Honderden mutsen heeft ze al gemaakt, en ze is nog lang niet klaar, getuige haar website


Elly demonstreert
De foto met artikel in de krant heeft veel vrouwen over de drempel getrokken om te komen kijken: er waren 30 vrouwen in het Handwerkcafé. 
Doorstop-werkje. Dit is NIET het patroon dat in de workshop wordt behandeld.
Volgende week staat er alweer iets leuks op het programma: doorstoppen, een oude borduurtechniek. Mieke gaat ons dit uitleggen. In verband met kleurkopietjes voor het patroon kost deze workshop in twee delen ( tweede keer op 15 maart) 4,50 euro. Je brengt zelf mee:  een lapje borduurstof van 20 x 20 cm, 12 draden per cm. 2 kleuren borduurgaren, een stompe borduurnaald, borduurgerei en eventueel loep, borduur ring. Het patroon van de stop is in linnenbinding met strooimotief, en het stopje zal ongeveer 6 x 6 cm groot worden. In verband met het aantal te drukken patronen graag even opgeven. Contactgegevens staan in de kop van dit blog. 
drukte en creativiteit.



dinsdag 14 februari 2012

Valentijnsdag

Al eerder had het linkje van vandaag, Valentijnsdag, op dit blog moeten staan. Dat kon even niet door een klein ongeval van de "webmaster", maar dan nu alsnog, een mini Valentijnshart, in letterlijk 2 minuten te haken, dus toch nog op tijd af te krijgen :-)
Hier vind je de haakbeschrijving van het hartje.


 

vrijdag 3 februari 2012

Lierse Kant

Lierse Kant
Foto: www.lierse-kant.com
Op zoek naar een 'textieluitje' rond de paasdagen?

Fie van Dijk houdt op 9 en 10 april een jubileum expositie "25 jaar Lierse Kant". De expositie is van 13.00 tot 16.00 uur in "De Luntserse Hof" Berkhofweg 7, 6741 XP Lunteren.
Gedurende de expositie wordt doorlopend een demonstratie Lierse Kant borduren gegeven. Naast Lierse kant zijn ook borduurwerken in andere technieken tentoongesteld.