dinsdag 15 november 2011

Straatbreien

foto van the telegraph.co.uk
foto van lost at e minor
yarnbombing of wilbreien, het verschijnsel kent verschillende namen. De bus hiernaast is een heel extreem voorbeeld. Het mag ook kleiner, zoals de tweede foto laat zien. Wie erdoor gegrepen is, doet mee aan de wildbreiwedstrijd van textielsuper Zeeman. Wie alleen vrolijk wil worden van deze gekke breisels, kijkt op de website van Zeeman naar de wedstrijd inzendingen, of Googlet "yarnbombing" afbeeldingen. Gegarandeerd goed voor je humeur.

donderdag 10 november 2011

Met 18 vrouwen..

Theedoek met piepkleine kruisjes
..en dan waren er nog een aantal dames van de "vaste kern" er niet! Het handwerkcafé is in drie jaar uitgegroeid tot een gezellige ontmoetingsplek voor iedereen die zich bezighoudt met textiele werkvormen.
De eerste bijeenkomst, toen nog eenmaal per maand was op 13 november 2008.
Poolse handwerktijdschriftjes, Hardanger borduurwerk
en een geborduurde theedoek.. Inspiratie! 



Miniquiltje met bijpassend popje

achterzijde miniquiltje

is ze niet lief, dit popje?

Hardanger-overleg :-)

naaldenboekje in wording

Mandala-inspiratie van Lyda

Na één les Hardanger dit resultaat!
De foto's van vandaag spreken voor zich.. het was weer gezellig. We hebben gelachen, werden geïnspireerd en hebben zowaar ook nog wat steekjes gezet!

dinsdag 8 november 2011

Handwerkcafé op reis

Wie op reis gaat en van handwerken houdt, heeft op reis natuurlijk haar oog en  haar camera gericht op handwerk-gerelateerde zaken.. Onlangs bleek een weekeindje Keulen goed voor deze kiekjes..
Het bekende merk Keuls water 4711 heeft een enorm tapisserie wandkleed hangen..
"Het wandkleed is 4,5 x 3,5 meter groot, en toont de Franse soldaat die het nummer 4711 op het gebouw aan de Glockengasse schrijft. Twaalf vrouwen hebben 18 maanden aan dit wandkleed gewerkt. Er zitten 4,6 miljoen steken in en er werden 300 verschillende tinten borduurwol gebruikt. Het werd in 1964 gemaakt ter gelegenheid van de heropening van het gebouw (nadat het gebouw, inclusief de historische gevel ervan, werd gerestaureerd)." (vertaald uit het welkomstfoldertje van 4711)

Het leuke jasje van ontwerpster Mahi Degenring Couture dat meteen uit de verte de aandacht trok in de etalage was met 2498 euro een béétje boven de begroting. Maar mooi!
Dit tapisserie werk hangt in de winkel van het bekende merk eau de Cologne 4711

Close up van de met de hand geborduurde voorstellling

de gezichten zijn in extra klein petit point uitgevoerd

overdadig geborduurd...